Η Ελληνική Εταιρεία Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής ιδρύθηκε το 1981 και αποτελεί την επίσημη επιστημονική εταιρεία της Αγγειοχειρουργικής στην Ελλάδα.
hellenicvascularsurgery@gmail.com

Τελευταία νέα

Το διήμερο 20 και 21 Απριλίου 2018 έλαβε χώρα επιστημονική διημερίδα με θέμα τη “Σύγχρονη αντιμετώπιση φλεβικών παθήσεων & Προβλήματα και σύγχρονες λύσεις στο Διαβητικό πόδι”. Η εκδήλωση έγινε στο Ναύπλιο υπό την αιγίδα της Ελληνικής Φλεβολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Αγγειολογικής Εταιρείας.  Παραβρέθηκε μεγάλος αριθμός ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι ενημερώθηκαν και αντάλλαξαν απόψεις σε σχέση με διάφορα θέματα που αφορούν τη διάγνωση και τη θεραπεία τόσο των φλεβικών παθήσεων όσο και ζητημάτων που αφορούν το Διαβητικό Πόδι.

  Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής απένειμε 3 βραβεία και 3 τιμητικούς επαίνους στις καλύτερες εργασίες που παρουσιάστηκαν ως ελεύθερες ανακοινώσεις και 3 επαίνους στις καλύτερες ηλεκτρονικά αναρτημένες εργασίες (e-posters) που παρουσιάστηκαν στο «17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής – Αγγειολογίας» Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και η απονομή πραγματοποιήθηκε σε ειδική τελετή, στην τελετή λήξης του Συνεδρίου, την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018. Δείτε παρακάτω τα αποτελέσματα:   ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ    1ο ΒΡΑΒΕΙΟ  Η σιλοσταζόλη επιδρά στο μηχανισμό έκκρισης κυτταροκινών κατά την οξεία φάση φλεγμονής, σε μοντέλα περιφερικής ισχαιμίας ανοσοανεπαρκούς και αγρίου τύπου μυός, διαφοροποιώντας την επαγόμενη αγγειογέννεση. Παρώνης Ε.1, Στασινοπούλου Μαριάννα1, Κατσιμπούλας Μ.1,

Αναζητείται γερμανόφωνη/ος Αγγειοχειρουργός για εργασία στην Αυστρία. Η θέση αφορά Facharzt/-ärztin für Gefäßchirurgie που επιθυμεί να εργασθεί σε νοσοκομείο στην ευρύτερη περιοχή του Salzburg. Για πληροφορίες ή διευκρινήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση ή τηλέφωνο. Βάλια Αλεξανδράτου Email: valia.alexandratou@gmail.com Mob.: 6944 561598 Περισσότερες πληροφορίες για τη θέση εργασίας μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.

Μετά την επιτυχή διεξαγωγή του πρώτου Σεμιναρίου Ακτινοπροστασίας το Σεπτέμβριο του 2017 στο Αρεταίειο Νοσοκομε και την έκδοση των πρώτων επαρκειών για τους Έλληνες Αγγειοχειρουργούς, προχωρούμε στη διεξαγωγή του δευτέρου Σεμιναρίου. Θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 15 και την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018 στα πλαίσια του 17ου Πανελληνίου Συνεδρίου Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής-Αγγειολογίας, το οποίο ως γνωστόν θα λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη στις 15-18 Μαρτίου 2018 στο ξενοδοχείο Makedonia Palace. Η οργάνωση γίνεται απο κοινού σε συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής (ΕΕΑΕΧ), Ελληνικής Αγγειολογικής Εταιρείας (ΕΑΕ), Επαγγελματικής Ένωσης Ελλήνων Αγγειοχειρουργών (ΕΕΕΑ) και της Ελληνική Επιτροπή Ατομικής

Μετά από σχετικά αιτήματα συναδέλφων, αποφασίστηκε η παράταση της υποβολής εργασιών για το 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018.   ΝΕΑ ΤΕΛΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Το Ινστιτούτο Αγγειακών Παθήσεων αποφάσισε τη χορήγηση μιας (1) υποτροφίας (Travelling Award) με σκοπό τη μετεκπαίδευση στο εξωτερικό στον τομέα της επεμβατικής αντιμετώπισης των αγγειακών παθήσεων. H διάρκεια της μετεκπαίδευσης δεν μπορεί να είναι μικρότερη των τεσσάρων (4) μηνών. Οι υποψήφιοι για την υποτροφία πρέπει να είναι Ειδικευμένοι ιατροί έως 40 ετών. Υποψήφιοι δεν μπορούν να θεωρηθούν όσοι βρίσκονται ήδη σε μετεκπαίδευση στο εξωτερικό ή έχουν ήδη λάβει υποτροφία από άλλο ίδρυμα. Η υποτροφία δεν δίδεται για απόκτηση μεταπτυχιακού διπλώματος ή διδακτορικής διατριβής (PhD, MS, MSc).

Όπως μας έγινε γνωστό από τον Καθηγητή κ. Σπύρο Βασδέκη, βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας  με θέμα "Θεσμική Ανασυγκρότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας". Το νομοσχέδιο αφορά:

  1. Επιστημονικές Ιατρικές Κοινότητες
  2. Συνεχιζόμενη Ιατρική Εκπαίδευση
  3. Ινστιτούτο Εποπτείας και Υποστήριξης Εκπαίδευσης Επαγγελματιών Υγείας.

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής εκφράζουμε στον αγαπητό συνάδελφό μας Αντώνη Ψαρουδάκη και την οικογένειά του, τη βαθύτατη θλίψη μας και τα θερμά μας συλλυπητήρια για τον απροσδόκητο και άδικο χαμό του γιου τους Απόλλωνα. Ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο στους οικείους του.

Στο τεύχος Ιανουαρίου 2018 του Journal of Vascular Surgery, θα δημοσιευθούν οι κατευθυντήριες γραμμές της Society of Vascular Surgery για την αντιμετώπιση των ανευρυσμάτων κοιλιακής αορτής. Τρεις συστηματικές ανασκοπήσεις έγιναν για να υποστηρίξουν αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές. Δύο για την αξιολόγηση των καλύτερων μεθόδων καθώς και της συχνότητας παρακολούθησης των ασθενών μετά από ενδαγγειακή αποκατάσταση αορτικού ανευρύσματος (EVAR). Μϊα τρίτη ανασκόπηση εστίασε στην ανίχνευση των καλύτερων στοιχείων για τη διάγνωση και θεραπεία των ανευρυσμάτων κοιλιακής αορτής. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δόθηκε στην γενική εκτίμηση του ασθενή, στη θεραπεία του ασθενή με ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, σε στοιχεία αναισθησίας αλλά και περιεγχειρητικής φροντίδας, στην άμεση αλλά και τη μακροχρόνια μετεγχειρητική φροντίδα και τέλος σε στοιχεία που αφορούν το κόστος.