Η Ελληνική Εταιρεία Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής ιδρύθηκε το 1981 και αποτελεί την επίσημη επιστημονική εταιρεία της Αγγειοχειρουργικής στην Ελλάδα.
hellenicvascularsurgery@gmail.com

Τελευταία νέα

Μετά από σχετικά αιτήματα συναδέλφων, αποφασίστηκε η παράταση της υποβολής εργασιών για το 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018.   ΝΕΑ ΤΕΛΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Το Ινστιτούτο Αγγειακών Παθήσεων αποφάσισε τη χορήγηση μιας (1) υποτροφίας (Travelling Award) με σκοπό τη μετεκπαίδευση στο εξωτερικό στον τομέα της επεμβατικής αντιμετώπισης των αγγειακών παθήσεων. H διάρκεια της μετεκπαίδευσης δεν μπορεί να είναι μικρότερη των τεσσάρων (4) μηνών. Οι υποψήφιοι για την υποτροφία πρέπει να είναι Ειδικευμένοι ιατροί έως 40 ετών. Υποψήφιοι δεν μπορούν να θεωρηθούν όσοι βρίσκονται ήδη σε μετεκπαίδευση στο εξωτερικό ή έχουν ήδη λάβει υποτροφία από άλλο ίδρυμα. Η υποτροφία δεν δίδεται για απόκτηση μεταπτυχιακού διπλώματος ή διδακτορικής διατριβής (PhD, MS, MSc).

Όπως μας έγινε γνωστό από τον Καθηγητή κ. Σπύρο Βασδέκη, βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας  με θέμα "Θεσμική Ανασυγκρότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας". Το νομοσχέδιο αφορά:

  1. Επιστημονικές Ιατρικές Κοινότητες
  2. Συνεχιζόμενη Ιατρική Εκπαίδευση
  3. Ινστιτούτο Εποπτείας και Υποστήριξης Εκπαίδευσης Επαγγελματιών Υγείας.

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής εκφράζουμε στον αγαπητό συνάδελφό μας Αντώνη Ψαρουδάκη και την οικογένειά του, τη βαθύτατη θλίψη μας και τα θερμά μας συλλυπητήρια για τον απροσδόκητο και άδικο χαμό του γιου τους Απόλλωνα. Ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο στους οικείους του.

Στο τεύχος Ιανουαρίου 2018 του Journal of Vascular Surgery, θα δημοσιευθούν οι κατευθυντήριες γραμμές της Society of Vascular Surgery για την αντιμετώπιση των ανευρυσμάτων κοιλιακής αορτής. Τρεις συστηματικές ανασκοπήσεις έγιναν για να υποστηρίξουν αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές. Δύο για την αξιολόγηση των καλύτερων μεθόδων καθώς και της συχνότητας παρακολούθησης των ασθενών μετά από ενδαγγειακή αποκατάσταση αορτικού ανευρύσματος (EVAR). Μϊα τρίτη ανασκόπηση εστίασε στην ανίχνευση των καλύτερων στοιχείων για τη διάγνωση και θεραπεία των ανευρυσμάτων κοιλιακής αορτής. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δόθηκε στην γενική εκτίμηση του ασθενή, στη θεραπεία του ασθενή με ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, σε στοιχεία αναισθησίας αλλά και περιεγχειρητικής φροντίδας, στην άμεση αλλά και τη μακροχρόνια μετεγχειρητική φροντίδα και τέλος σε στοιχεία που αφορούν το κόστος.

Μεταξύ 15 και 18 Μαρτίου 2018 θα λάβει χώρα το 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής – Αγγειολογίας που διοργανώνει η Εταιρεία. Το συνέδριο θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Makedonia Palace, στη Θεσσαλονίκη. Η θεματολογία του συνεδρίου θα καλύπτει ολόκληρο το φάσμα της σύγχρονης Αγγειοχειρουργικής. Αναμένεται να συμμετάσχει εκτός από σχεδόν το σύνολο της Αγγειοχειρουργικής κοινότητας της Ελλάδας, μεγάλος αριθμός Ελλήνων Αγγειοχειρουργών που δραστηριοποιούνται σε ολόκληρο τον κόσμο καθώς και πληθώρα Αγγειοχειρουργών από άλλες χώρες. Εκτός από τα στρογγυλά τραπέζια, θα υπάρξει μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για ειδικευόμενους αλλά και ειδικευμένους Αγγειοχειρουργούς.[/vc_column_text][vc_empty_space height="12px"][vc_column_text] Όπως πάντα, θα υπάρξουν συνεδρίες με ελεύθερες ανακοινώσεις. Αναμένεται