Η Ελληνική Εταιρεία Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής ιδρύθηκε το 1981 και αποτελεί την επίσημη επιστημονική εταιρεία της Αγγειοχειρουργικής στην Ελλάδα.
hellenicvascularsurgery@gmail.com

Τελευταία νέα

Ανακοίνωση

Το ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Αγγειακής & Ενδαγγειακής Χειρουργικής (ΕΕΑΕΧ) θα ήθελε εξαιτίας της μεγάλης δημοσιότητας, που έχει λάβει η είδηση της εκδημίας του Δημητρίου Καλλιάνου, μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία του στην αγγειοχειρουργική κλινική του Αττικού Νοσοκομείου, αφενός να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και αφετέρου να καταδικάσει την πρωτοφανή διαπόμπευση, που δέχεται ένα έγκριτο μέλος του, αλλά και το ίδιο το νοσοκομείο, που έχει μία από τις καλύτερες πανεπιστημιακές αγγειοχειρουργικές κλινικές της χώρας.

Οι γιατροί ερχόμαστε πρώτοι σε επαφή με την οδύνη, τον ανθρώπινο πόνο μετά από την απώλεια ενός συνανθρώπου μας, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί τη στοχοποίηση των γιατρών, οι οποίοι υπερβάλουν εαυτόν κάθε μέρα, κάποιες φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες με σκοπό τη διάσωση της ανθρώπινης ζωής. Η αγγειοχειρουργική είναι μία βαριά ειδικότητα, που αντιμετωπίζει ασθενείς με τις πιο δύσκολες παθήσεις.

Οι μάχιμοι αγγειοχειρουργοί όλων των βαθμίδων αγωνιζόμαστε καθημερινά να βοηθήσουμε αυτούς τους ασθενείς να ξεπεράσουν τα δύσκολα και πολυσύνθετα προβλήματα υγείας, που αντιμετωπίζουν. Δυστυχώς αυτό δεν είναι πάντα επιτεύξιμο.
Σε κάθε περίπτωση όμως, οι όποιες ιατρικές αποφάσεις λαμβάνονται σύμφωνα με τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης, τα ισχύοντα πρωτόκολλα και τις κατευθυντήριες γραμμές.

Η διαπίστωση αστοχιών ή μη κατά την διαδικασία αντιμετώπισης της πάθησης του εκάστοτε ασθενούς ανήκει αποκλειστικά στην Ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία θα αποφανθεί εφόσον απαιτηθεί η συνδρομή της, και έχοντας στη διάθεσή της όλες τις πληροφορίες και ιατρικά δεδομένα του ασθενούς.

Η δια του τύπου (ηλεκτρονικού ή μη) διαπόμπευση καταξιωμένων συναδέλφων είναι απαράδεκτη και μη αποδεκτή από το σύνολο της επιστημονικής αγγειοχειρουργικής κοινότητας.